0

Jūsų krepšelis yra tuščias

Kategorijos

Karšta naujiena

Karšta naujiena

NEMOKAMAS PRISTATYMAS

nemokamas pristatymas nuo 20,00 €. Omniva - Paštas

  • GREITAS PRISTATYMAS KURJERIU
  • PRISTATYMAS Į PAŠTO SKYRIŲ
  • PRISTATYMAS Į PAŠTOMATĄ

Perkant iki 20,00 €, pristatymas 1,90-2,30 €. Paštas - Omniva

Prekių krepšelis

Prekių krepšelis

Jūsų krepšelis yra tuščias

Atsiskaitymo būdai

Atsiskaitymo būdai


DnB NORD
paypal mokejimas
Paprastu pavedimu

Kava

Istorija

Kava yra kilusi iš Etiopijos (tikriausiai Kafos regiono, nuo kurio vardo galėjo kilti ir pats žodis „kava“), kur natūraliomis sąlygomis auga arabinis kavamedis. Pasaulyje kavą išpopuliarino arabai.

Kavos rūšys skiriamos pagal kavamedžių auginimo vietą (kenijos, braziliška kava ir kt.) arba rūšį (arabika, liberika, robusta). Pupelių savybės priklauso ir nuo to, ar kavamedžiai auga aukštumose ar žemumose. Geriausios yra aukštumose augančių medžių pupelės.

Arabika

Arabinis kavamedis (Coffea arabica) - sėklos pailgos, lygiu paviršiumi, vos išlenktos „S“ raidės formos linija. Sudaro apie tris ketvirtadalius pasaulinės kavos gamybos.

Liberika

Liberika – yra mažiausiai paplitusi kavamedžių rūšis. Ji yra gana prasto skonio. Šios pupelės naudojamos kavos gėrimams ir tirpiai kavai gaminti. Ji užima tik 1% pasaulinės produkcijos.

Robusta

Coffea canephora - auga prastesnio klimato kraštuose. Sėklos apvalios, spalva nuo šviesiai rudos iki pilkšvai-žalios. Sudaro apie ketvirtadalį pasaulinės kavos gamybos.

Ši kavos rūšis ne tokia aromatinga, tačiau joje daugiau kofeino, yra stipresnė, kartoko skonio. Siekiant pagerinti kavos skonį ir aromatą, ji neretai brandinama (kavos uogos gali būti keletą mėnesių išlaikomos statinėse, o tik paskui lukštenamos). Kavos pupelės yra žymiai pigesnė, dėl to ir gaminiai iš jos pigesni. Dažnai naudojama kaip papildas espresso kavoje.