Matė Cruz de Malta 1 kg. Argentina

  • Kraunamos nuotraukos
    Gamintojas
    Crus de Malta
  • Vienas iš seniausių kompanijų Pietų Amerikoje, kuri gamina matė. Matė pradėta gaminti nuo 1874 m bendrovės Larangeira Mendes SA. Cruz de Malta yra viena iš svarbiausių įmonių Argentinos gaminanti matė.

    Cruz de Malta su maltais koteliais, geras aromatas ir puikiai tinka pradedantiesiems.

    Pakuotė3 sluoksnių suteikia geresnę apsaugą nuo išorinių veiksnių.

    sudėtis: 100% Matė

    Kilmės šalis Argentina.

     

     

     

     

    Paruošimas:

    Europietiškas matės paruošimo būdas: 6 nubrauktus arbatinius šaukštelius matės užpilti 1l filtruoto šalto vandens ir jį nupilti (šaltas vanduo panaikina kartumą). Po šios procedūros matės lapeliai plikomi karštu vandeniu tol, kol nepraranda savo skonio. Matę galima gerti su medumi  Tas pačios žolelės gali būti plikomos kelis kartus.

    Lotynų Amerikoje matę ruošia kalebasėje. Į kalebasę (calebasse arba cuia, gaminama iš lagenarijos – nedidelio storžievio moliūgo,) dedama maždaug 2/3 indo matės. Žolę reikėtų suberti įstrižai, kad inde būtų kampas, į kurio apatinę viršūnę įstatoma bombila (specialus metalinis vamzdelis). Į gilųjį kampą pilama šalto vandens ir nukošiama išsiurbiant per vamzdelį. Skystis išspjaunamas. Po to pilamas užviręs ir kiek atvėsintas vanduo.  Vandens pilama nedaug – porą trejetą gurkšnių, reikia truputį palaukti. Pirmasis geria šeimininkas. Po to vėl užpilamas nedidelis kiekis karšto vandens ir kalebasė perduodama kitam. Ritualas kartojamas, kol apeina visus svečius. Matę užpilti galima tol, kol yra skonis.