Prekių katalogas

Kakavos sviestas, 100 gr.

  •  

    Kakavos sviestas arba aliejus išgaunamas spaudžiant kakavos pupeles (lot. Theobroma cacao). Sausoji masė – tai kakavos milteliai, skystoji dalis – kakavos sviestas.
    Vertinamas kaip augalinis riebalas, neturintis cholesterolio.

    Naudojamas šokoladams, kepiniams, taip pat kosmetikos, vaistų gamybai. Tirpsta kūno temperatūroje (~35°C), todėl šokoladas su kakavos sviestu yra kietos konsistencijos kambario temperatūroje ir tirpsta įdėjus į burną.

    Ši savybė taip pat naudinga gaminant medicininės paskirties žvakutes, o taip pat įvairius kūno, lūpų balzamus. Nepaisant kietos konsistencijos, vos užtepus kakavos aliejų ant odos, jis labai maloniai ištirpsta ir susigeria. Minkština ir drėkina odą, ypač rekomenduojamas sausai, rankų, taip pat brandžiai odai, strijų prevencijai. Naudojamas ir natūralių muilų gamyboje.

    Kakavos sviestas puikus įvairių kosmetikos produktų ingredientas. Labai tinkamas dėti į lūpų balzamus, nes suteikia malonią tekstūrą ir kvapą. Kadangi yra kietas, galima naudoti tik mišiniuose su kitais aliejais ar dėti į kremus.

    Skaudant gerklei, gerkite karštą arbatą ar pieną su kakavos sviestu-greklės sudirgimas aprims. Galite jį tieisog ištirpinti skystyje arba čiulpti užsigeriant karštu gėrimu. duoda vaikams nuo kosulio.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Informacija