JUODOJI ARBATA

  • Pagrindinės juodosios arbatos rūšys
    Darjeeling

    Tai vienos brangiausių ir elitinių juodosios arbatos rūšių pasaulyje. Būtent dardžilingo arbatos parduodamos ypatingai kruopščiai sumarkiruotos kur nurodyta išauginimo vieta( netgi konkreti plantacija), surinkimo data ir krūmų amžius.

    Užplikintas dardžilingas yra šviesesnės spalvos negu kitos juodosios arbatos, nuo šviesiai raudonos iki ryškiai auksinės. Stiprumas ir aitrumas pasireiškia neryškiai, už tai ryškiai atsiskleidžia gėlių-migdolų aromatas. Tarp juodųjų arbatų dardžilingas neabejotinai pats kvapniausias.

    Assam

    Užpilas turi ryškiai oranžinę į raudonumą spalvą su nestipriu salykliniu aromatu. Assam arbata turi didesnį aitrumą ir mažiau aromatinga negu dardžilingas. Assam - pakankamai stipri ir aromatinga arbata tinkama gerti kiekvieną dieną. Tradicinę anglišką pusryčių arbatą sudaro arbatų mišinys kuriame didžioji dalis, apie 70% tenka Assam arbatai.

     

    Arbatos laikymas

    • geriausi indai arbatai laikyti porcelianiniai arba stikliniai;
    • atidarę maišelį arbatą perpilkite į sandarų stiklinį indą;
    • indo arbatai laikyti niekada neplaukite priemone indams plauti;
    • nepilkite į dėžutę kitos rūšies arbatos;
    • arbatą laikykite sandariai uždarytą tamsioje, sausoje, vėsioje vietoje;