Extra virgin alyvuogių aliejus „Centonze“, su dozatoriumi, ekologiškas (250 ml)

  • Kraunamos nuotraukos
    850
    890 Sutaupykite 040
    Į krepšelį 

    Extra virgin alyvuogių aliejus „Centonze“, su dozatoriumi, ekologiškas

  • Naujo derliaus šviežiai spaustas ypač tyras ir ekologiškas extra virgin Novello alyvuogių aliejus „Centonze“ iš Sicilijos. Spaustas 2019 metų spalio pradžioje iš pirmųjų naujo derliaus alyvuogių. Šalto spaudimo, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu. Tirštas, gerai subalansuoto skonio – su vaisių užuominomis ir pikantišku žoliniu poskoniu. Nefiltruotas, skaisčiai žalios spalvos. Skanaujamas paprastai su duona, tinka pilti ant salotų ar kitų patiekalų.

    Pats ankstyviausias extra virgin aliejus vadinamas Olio Novello. Jis vartojamas nenusistovėjęs, tad yra labiau drumstas, skaisčiai žalios spalvos. Novello spaudžiamas iš pirmojo derliaus, kuris nuimamas dar prieš alyvuogių skynimo sezoną lapkričio mėnesį.

    Olio Novello – išskirtinai biologiškai aktyvus, polifenolių ir kitų maistingųjų medžiagų turtingas alyvuogių aliejus, pasižymintis intensyviu kvapu ir skoniu su aiškiu kartumo poskoniu. Labiausiai jis vertinamas dėl savo maistinės sudėties, tačiau daugelio mėgstamas ir dėl skonio. Tikrai patiks alyvuogių aliejaus mėgėjams, gurmanams. Išspaustas iš Nocellara del Belice alyvuogių iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių alyvmedžių.

    Extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27ºC, tad šis aliejus tinka ir žaliavalgiams (raw). „Centonze“ alyvuogių aliejus spaudžiamas nuosavoje spaudykloje ne vėliau nei per 4 val. (!) rankomis surinkus alyvuoges.

    Tamsaus stiklo butelyje.

    „Centonze“ alyvuogių aliejus pelnęs daug apdovanojimų. Vieni svarbiausių: FLOS OLEI 2014, SLOW FOOD GUIDE 2013 bei TOP TEN BIOFACH 2014, 2015 ir 2016.

    Italijoje (Sicilijoje) pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.


    Maistinė vertė (porcija 1 valgomasis šakštas, 15 ml) – 126 kcal: riebalų 21 g (iš jų sočiųjų 5.9 g), cholesterolio 0 mg, druskos 0 g, angliavandenių 0 g, baltymų 0 g.