Garam Masala Universalus prieskonių mišinys, 100 g. TRS

  • Kraunamos nuotraukos
    180
    200 Sutaupykite 020
    Į krepšelį 
    Gamintojas
    TRS
  •  

    Šildantis kūną universalus prieskonių mišinys 100% natūralus11 prieskonių mišinys - populiariausia Šiaurės Indijos masala

    Pažodžiui garam masala reiškia „kaitrūs prieskoniai“, nes šis mišinys, kurio pagrindą sudaro juodieji pipirai, sušildo kūną. GARAM masala tinka beveik visiems patiekalams - suteikia jiems ypatingą gardų aromatą, garsinantį indų virtuvę visame pasaulyje. Jos tiesiog galite truputį užbarstyti, kai patiekalas jau beveik pagamintas.

    Ryžiai su daržovėmis (receptas). 1 puodelį ryžių nuplaukite, nusausinkite koštuve. Puode įkaitinkite truputį aliejaus ar lydyto sviesto, įberkite 1 šaukštelį GARAM masalos. Po kelių sekundžių sudėkite gabaliukais supjaustytą papriką, pakepinkite pusę minutės. Suberkite 2 puodelius smulkiai pjaustytų daržovių (morkų, žiedinių kopūstų, ankštinių pupelių ar kt.) ir maišydami kepkite 4-5 minutes. Suberkite ryžius, dar pamaišykite. Įpilkite 2 puodelius vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos, vėl išmaišykite, užvirkite. Sumažinę ugnį virkite dar 12-20 minučių (priklausomai nuo ryžių rūšies), kol ryžiai sugers visą vandenį, taps minkšti bei purūs. Po 5 minučių išpurenkite ryžius šakute. Tinka pagardinti žaliais žirneliais ar citrinų skiltelėmis.

    Sudėtis: kalendros, kuminai, saldieji pipirai, muškatai, paprika, kardamonų sėklos, gvazdikėliai, pankolis, laurų lapai.