Prekių katalogas

Gilių kava, 200 gr.

  • Kraunamos nuotraukos
  • Gilių kava – malonaus aromato ir skonio gėrimas, pagamintas iš Lietuvos miškuose augančių ąžuolų gilių pagal seną tradicinę receptūrą: žaliava keletą kartų nuverdama, kad būtų sumažintas gilėse esantis taninų kiekis, po to džiovinama, malama. Neturi kofeino, todėl tinka visai šeimai. Išeiga 16 puodelių.

    Gilių kava yra vienas seniausių mūsų krašto tradicinių gėrimų. Ąžuolo gilės renkamos Lietuvos miškuose, džiovinamos, gliaudomos, skrudinamos bei malamos – visas procesas atliekamas su pagarba sekant senosiomis mūsų krašto tradicijomis. Su draugais ar šeima iš naujo atraskite gilių kavą, kuria lietuviai gardžiuojasi jau nuo seno.

    Paruošimo būdas: į puodelį įdėti 1 arb. š. gilių kavos, užpilti karštu vandeniu ir pienu (ar kitomis pieno alternatyvomis), išmaišyti. Pagardinti medumi, sviestu ar cinamonu. Tinka ruošti kavos aparatu.
    Tradicinis ruošimo būdas: į verdantį vandenį įberti 1 arb. š. gilių kavos (250 ml puodeliui) ir virti 3-5 min. Įpilti pieno santykiu 1:1 ir dar virti 1 min. Pagardinti medumi ar kitais saldikliais.

    Paruošimas: į verdantį vandenį įdėkite gilių kavos pagal skonį (1–2 šaukšteliai puodeliui) ir virkite 3–5 min. Tada užbaltinkite pienu (kavai rekomenduojamas vandens ir pieno santykis 1:2), dar truputį pakaitinkite (apie 1 min.) ir perkoškite. Kavą pasaldinkite cukrumi ar medumi. Kava bus skanesnė, jei baltinsite ją ne pienu, o grietinėle. Skonio paįvairinimui į gilių kavą galite įmaišyti cikorijos.

    Sudedamosios dalys: ąžuolo gilių branduoliai.

    Sudėtyje gali būti žemės riešutų ir kitų riešutų pėdsakų.

    Maistinė vertė (100 g) – 1124 kJ/269 kcal: baltymų 4 g, angliavandenių 52 g, riebalų 5 g.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Informacija