Prekių katalogas

Grikių kruopos (nekepintos), (800 g)

  • Nekepintos grikių kruopos iš ekologiško lietuviško ūkio.

    Virimo laikas: 15 min.

    Šie nekepinti grikiai tinkami ir daiginimui. Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje labai trumpai – apie 15–20 minučių (mirkant ilgiau gali sugesti), sudygsta per 1–1.5 dienos. Svarbu tikrinti drėgmę, skalauti arba pakeisti medžiagą kas 12 valandų. Daigai daug greičiau sudygsta šiltame ore. Švelnaus skonio daiginti grikiai ypač populiarūs žaliavalgiškoje (raw) mityboje. Skanu dėti į salotas, kokteilius, iš jų daryti kotletukus. Juos galima valgyti kaip saldžią košę su skystu medumi ar klevų sirupu.

    Lietuvoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

    Sudėtis: 100% lukštentos grikių kruopos.

     

    Grikiai kilę iš kalnuotų Azijos vietovių, šiandien paplitę visame pasaulyje. Jie laikomi vienu maistingiausių augalų žemėje, turtingu vertingais baltymais (juose yra visos amino rūgštys). Kiti tuo pasižymintys augalai: bolivinė balanda (kynva), kanapė, burnotis, soja.

    Remiantis maistingumo rodiklių duomenų baze (nutritiondata.self.com), grikiai yra vertingų baltymų - juose yra visos esminės amino rūgštys – šaltinis. Grikiuose yra daug vario (110% RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems), mangano (65%), magnio (62%), fosforo (50%), vitamino B3 (44%). Grikiai yra vitamino B2 (29%), geležies (16%), kalio (23%), cinko (24%), seleno (15%) ir pantoteno rūgšties (20%) šaltinis. Grikių glikemijos indeksas žemas.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Informacija