Prekių katalogas

Kokosų aliejus, 250 ml.

  •  

    Kokosų aliejus, 250 ml.

    Didžiąją dalį kokoso aliejaus sudaro sočiosios riebiosios rūgštys. Kokoso aliejus smarkiai skiriasi nuo kitų aliejų savo struktūra. Gyvuliniai riebalai ir dauguma augalinių aliejų yra ilgos grandinės riebiosios rūgštys, kokoso aliejus susideda iš vidutinio ilgio grandinės riebiųjų rūgščių (trigliceridų).

    Kokoso, kaip ir palmių, aliejus yra puikus pakaitalas hidrintiems riebalams konditerijoje. Konditerijoje plačiai naudojami hidrinti nesočiosiomis rūgštimis turtingi pigesni vietinių kultūrų aliejai (sojų, rapsų, saulėgrąžų). Jie atitinka kainos, skonio, gamybos ir laikymo kriterijus, tačiau hidrinant nesočiuosius riebalus susidaro sveikatai itin kenksmingos transriebiosios rūgštys. Vietinių gamintojų (ypač JAV) protekcionistinė veikla buvo viena priežasčių, kodėl apie palmių ir kokoso aliejus paskleista tiek moksliškai nepagrįstos neigiamos informacijos. Apie kokoso aliejų, jo savybes ir šmeižiančias kompanijas bei mokslinius tyrimus galima rasti (angliškai) http://www.coconutresearchcenter.org/coconut-research.htm.

    Prieš naudojant šiek tiek pašildyti, nes kambario temperatūroje sustingsta. Po vonios tinka tepti odą ir plaukus.

    Gamintojas KTC Ltd, Šri Lanka, išpilstyta JK.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Informacija