Matė Pajarito Tradicionall 1kg. Paragvajus

  • Kraunamos nuotraukos
  • Pajarito prekinis ženklas - nacionalinis Paragvajaus pasididžiavimas.Kompanija įkurta 1950 metais.

    Tinkama gerti naudojant tiek karštą, tiek šaltą paruošimo būdus. Stimuliuoja lengvai ir ilgą laiką.

    Pajarito Seleccion Especial

    išlaikymas 18-24 mėnesiai

    sudėtis: 100% Matė

    lapeliai smulkiai malti, mažai kotelių

    užpilas stiprus

    skonis originalus, truputį karstelėjęs, jaučiama ramunėlių užuomina, salstelėjęs poskonis


    Kilmės šalis Paragvajus.





    Paruošimas:

    Europietiškas matės paruošimo būdas: 6 nubrauktus arbatinius šaukštelius matės užpilti 1l filtruoto šalto vandens ir jį nupilti (šaltas vanduo panaikina kartumą). Po šios procedūros matės lapeliai plikomi karštu vandeniu tol, kol nepraranda savo skonio. Matę galima gerti su medumi  Tas pačios žolelės gali būti plikomos kelis kartus.

    Lotynų Amerikoje matę ruošia kalebasėje. Į kalebasę (calebasse arba cuia, gaminama iš lagenarijos – nedidelio storžievio moliūgo,) dedama maždaug 2/3 indo matės. Žolę reikėtų suberti įstrižai, kad inde būtų kampas, į kurio apatinę viršūnę įstatoma bombila (specialus metalinis vamzdelis). Į gilųjį kampą pilama šalto vandens ir nukošiama išsiurbiant per vamzdelį. Skystis išspjaunamas. Po to pilamas užviręs ir kiek atvėsintas vanduo.  Vandens pilama nedaug – porą trejetą gurkšnių, reikia truputį palaukti. Pirmasis geria šeimininkas. Po to vėl užpilamas nedidelis kiekis karšto vandens ir kalebasė perduodama kitam. Ritualas kartojamas, kol apeina visus svečius. Matę užpilti galima tol, kol yra skonis.