Prekių katalogas

Peruvinės pipirnės (maca) milteliai (150 g)

  • Peruvinės pipirnės (maca) milteliai (150 g)

    Peruvinės pipirnės (maca) milteliai

    Gamintojas
  • Peruvinės pipirnės (maca) milteliai

    „Peruvinės pipirnės (maca) milteliai vartojami mitybai papildyti. Maca miltelius galima barstyti ant sausų pusryčių, dėti į kokteilius, kepinius (iki 20% miltų). Vartoti rekomenduojama iki 15 g per dieną. Tinka „žaliai“ mitybai. Turi daug skaidulinių medžiagų.

    Maca (lot. Lepidium meyenii) – peruvinė pipirnė, natūraliai auganti centrinėje Andų dalyje. Milteliai – džiovinta peruvinės pipirnės šaknis. Peruvinės pipirnės šaknys jau daugiau nei 2000 metų vartojamos maistui ir liaudies medicinoje. Šis augalas auga aukštai kalnuose (aukščiau nei 3500 metrų virš jūros lygio) nederlingoje akmenuotoje dirvoje, gali pakęsti iki -10°C. Vienintelis valgomas augalas augantis tokiame aukštyje. Vietinių gyventojų naudojamas kasdien kaip energijos šaltinis. Bandyta auginti ir kitokiame klimate bei dirvoje, tačiau iškilo abejonių, ar kitur užauginti peruvinės pipirnės šakniagumbiai turi tas pačias savybes, nes nesusiformuoja šakniastiebio dalis.

    Peru Junin regione maca valgoma dideliais kiekiais – šviežia su mėsa, kepama ant karštų akmenų, džiovinta verdama piene, gaminamas fermentuotas gėrimas „maca chica“, džiovinta šaknis malama į miltus, kurie dedami į kepinius.

    Maca (lot. Lepidium meyenii) – peruvinė pipirnė, natūraliai auganti centrinėje Andų dalyje. Milteliai - džiovinta peruvinės pipirnės šaknis. Vartojama mitybai papildyti. Tinka „žaliai“ mitybai. Turi daug geležies ir kalcio, mažai natrio.

    Peruvinės pipirnės šaknys jau daugiau nei 2000 metų vartojamos maistui ir liaudies medicinoje. Šis augalas auga aukštai kalnuose (aukščiau nei 3500 metrų virš jūros lygio) nederlingoje akmenuotoje dirvoje, gali pakęsti iki -10°C. Bandyta auginti ir kitokiame klimate bei dirvoje, tačiau iškilo abejonių, ar kitur užauginti peruvinės pipirnės šakniagumbiai turi tas pačias savybes, nes nesusiformuoja šakniastiebio dalis.

    Peru Junin regione maca valgoma dideliais kiekiais – šviežia su mėsa, kepama ant karštų akmenų, džiovinta verdama piene, gaminamas fermentuotas gėrimas „maca chica“, džiovinta šaknis malama į miltus, kurie dedami į kepinius.

    Peruvinės pipirnės miltelius galima barstyti ant sausų pusryčių, dėti į kokteilius, kepinius (iki 20% miltų keisti peruvinės pipirnės milteliais), naudoti įvairiems žaliavalgiškiems patiekalams. Vartoti rekomenduojama 10-15 g per dieną.

    Maistinė vertė (100 g) – 327 kcal/1380 kJ: riebalų 0.8 g (iš jų sočiųjų 0.2 g, mononesočiųjų 0.1 g, polinesočiųjų 0.4 g), angliavandenių 60.9 g (iš jų cukrų 38.3 g), skaidulinių medžiagų 18 g, baltymų 10 g, druskos – pėdsakai.

    Geležis svarbi normaliai: pažinimo funkcijai, energinių medžiagų apykaitai, raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai ir hemoglobino susidarymui, deguonies pernešimui organizme; normaliai imuninės sistemos veiklai. Geležis padeda mažinti nuovargį.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Informacija