Raugas, ekologiškas, 20 GR.
Raugas, ekologiškas, 20 GR.
198 €Raugas, ekologiškas
-
Raugas, ekologiškas.
„Biovegan“ ekologiškas raugas puikiai tinka kepiniams be mielių. Pagamintas nenaudojant mielių. Raugas švelnus, todėl tinka turientiems ir jautresnį skrandį. Tinka veganams.
Pilnai kompostuojama pakuotė, kuri po 6-9 mėnesių suyra į CO2, vandenį ir naują biomasę.
Paruošimas: 1 pakelis „Biovegan“ raugo, 550 g pilno grūdo miltų, 1 a.š. jūros druskos, 500 g šilto vandens, riebalų formai ištepti.
Rekomendacija: ypač tinka kviečiai ir spelta (nenaudoti rugių).Į aukštą indą supilkite pakelio turinį ir pamažu plakdami šluotele pilkite 350 ml šilto vandens. Tada mediniu šaukštu (jokio metalo) įmaišykite 300 g miltų, viską išmaišykite iki tolygios masės ir apibarstykite miltais. Indą gerai uždenkite rankšluosčiu. Laikykite 12 valandų šiltoje vietoje, pastovioje 30-35°C temperatūroje (patikrinkite termometru).
Į užraugtą tešlą pilkite 150 ml šilto vandens. Tada įmaišykite 150 g miltų ir galiausiai viršų apibarstykite miltais. Uždengtą ir gerai supakuotą vėl palikite 5-8 valandoms šiltoje vietoje (30-35°C). Tešla turėtų padvigubėti.
Pabaigai į tešlą įmaišykite 100 g miltų ir 1 a.š. jūros druskos. Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Uždengtą ir suvyniotą palikite šiltoje vietoje 2 valandoms subręsti.
Suformuotą duoną pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 min. 180°C temperatūroje su kaitinimu iš viršaus ir apačios su vėjeliu. Duoną išimkite iš formos, atvėsinkite ant grotelių. Svarbu laikytis tikslių nurodymų dėl laiko ir temperatūros.Maistinė vertė
Maistinė vertė (100 g):
Energinė vertė 1600 kJ/377 kcal
Riebalų <0.5 g
iš jų sočiųjų <0.1 g
Angliavandenių 93 g
iš jų cukrų 0 g
Skaidulinių medžiagų 0 g
Baltymų <0.5 g
Druskos 0.1 g