Avinžirniai, 1 kg. TRS

  • Kraunamos nuotraukos
    594
    Į krepšelį 
    Gamintojas
    TRS
  •  

    Nuto arba turkiški žirniai (avinžirniai) daugiausia naudojami Azijos, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros patiekaluose. Skanūs vieni su įvairiais padažais, dedami į troškinius, sriubas, salotas. Iš jų gaminamas humusas (avirnžirnių košė su aliejumi ir prieskoniais), falafeliai (kepsneliai). Tai sotus maisto produktas.

    Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Gali būti glitimo pėdsakų.

    Paruošimas: Mirkyti bent 12 val., užpylus šviežio vandens virti 40-50 min., dėti prieskonių. Išvirę avinžirniai turi riešutų skonį.

    Šiuos avinžirnius galima daiginti. Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 8-12 valandų, sudygsta per 1-2 dienas. Skanu dėti į troškinius ar sriubas prieš baigiant virti.

    Gaminant ankštinius virškinimui palengvinti ir gardesniam skoniui suteikti naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, kmynai, kmyniniai kuminai, pankoliai, kalendros ir kiti.