Prekių katalogas

Matė La Merced Campo - Monte 500 gr. Argentina

  • Matė La Merced Campo - Monte 500 gr. Argentina

    Matė natūrali La Merced Campo - Monte

  • Matė La Merced Campo - Monte.

    La Merced metės gimtinė yra Corrientes, kur klimatas yra nuostabus šioms plantacijoms. Kažkas naujo ir nepakartojamo La Maerced de Campo ir de Monte kartu. Išskirtiniams matė gėrėjams. Gilus ir įsimintinas poskonis.

    Sudėtis 100% yerba matė

    Nevalyta matė.

    Kilmės šalis Argentina.

    Turi išskirtinį kokybės sertifikatą : “Alimentos Argentinos, una elección natural” (Argentinos maistas, natūralus pasirinkimas). Žemės ūkio sekretoriatas apdovanojo už Argentinietiškų produktų puoselėjimą bei išskirtinę kokybę. Siekiant išlaikyti unikalias yerba matė savybes ir skonį pakuotei naudojamas išskirtinis popierius, o arbata yra pakuojama į aliuminiu padengtą maišelį. Ši riboto leidimo serija turi unikalų numerį ant kiekvienos pakuotės.

     

    Paruošimas:

    Europietiškas matės paruošimo būdas: 6 nubrauktus arbatinius šaukštelius matės užpilti 1l filtruoto šalto vandens ir jį nupilti (šaltas vanduo panaikina kartumą). Po šios procedūros matės lapeliai plikomi karštu vandeniu tol, kol nepraranda savo skonio. Matę galima gerti su medumi  Tas pačios žolelės gali būti plikomos kelis kartus.

    Lotynų Amerikoje matę ruošia kalebasėje. Į kalebasę (calebasse arba cuia, gaminama iš lagenarijos – nedidelio storžievio moliūgo,) dedama maždaug 2/3 indo matės. Žolę reikėtų suberti įstrižai, kad inde būtų kampas, į kurio apatinę viršūnę įstatoma bombila (specialus metalinis vamzdelis). Į gilųjį kampą pilama šalto vandens ir nukošiama išsiurbiant per vamzdelį. Skystis išspjaunamas. Po to pilamas užviręs ir kiek atvėsintas vanduo.  Vandens pilama nedaug – porą trejetą gurkšnių, reikia truputį palaukti. Pirmasis geria šeimininkas. Po to vėl užpilamas nedidelis kiekis karšto vandens ir kalebasė perduodama kitam. Ritualas kartojamas, kol apeina visus svečius. Matę užpilti galima tol, kol yra skonis.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Informacija