Mung dalas šlifuotas, skaldytas (500 g), TRS

  • Kraunamos nuotraukos
    328
    Į krepšelį 
    Gamintojas
    TRS
  •  

    Mung dalas - smulkios, geltonos pailgos pupelės. Jis yra švelnaus skonio ir lengvai virškinamas.

    Mung dalas - lengviausiai virškinama dalo rūšis. Baltymų yra mažiau nei, pvz., urid dale ar mėsoje, tačiau pakankamai pilnavertei mitybai. Skaldytą mung dalą ypač lengva išvirti: mirkyti nereikia, proporcija su vandeniu 1:3, virti apie 30 min.

    Dalas
    - priklauso ankštinių augalų grupei. Dalas yra lengviausiai virškinamas ankštinis augalas. Jame esančius baltymus organizmas įsisavina geriau negu žirniuose, pupelėse, sojos produktuose ar mėsoje esančius baltymus. Dale gausu fosforo, magnio, kalio. Indų mitybos sistemoje jis yra pagrindinis  baltymų šaltinis. Gaminant dalą, virškinimui palengvinti, naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, indiški kmynai ir kiti.